SVT:s expert Magnus Grahn. Foto: TT

Magnus Grahn: Hoppas det inte var engångsföreteelse

Uppdaterad
Publicerad

Sverige gjorde succé i handbolls-VM och reste hem med en silvermedalj.

Men nu, om bara sex veckor, står handbollslandslaget inför en stor utmaning – den 12 mars inleds nämligen OS-kvalet.

– Blir väldigt intressant att se att det här inte bara var engångsföreteelse och sen händer det inget mer, säger SVT:s expert Magnus Grahn i Morgonstudion.

OS-kvalet i handboll, som skulle spelats den 17-19 april 2020, sköts upp på grund av coronapandemin – och äger istället rum drygt sex veckor efter VM.

”Tufft OS-kval”

– Nu ska man in i ett tufft OS-kval med Tyskland, Slovenien, Algeriet i Tyskland. Och det gäller att komma bland de två bästa. Det gäller att man startar på den nivån man slutade i det här mästerskapet, säger SVT:s expert Magnus Grahn i Morgonstudion och fortsätter.

Handbolls-VM

– Blir väldigt intressant att se att det här inte bara var engångsföreteelse och sen händer det inget mer.

På grund av skador och covid-19 tackade ett flertal svenska spelare nej till att delta i VM. Till OS-kvalet menar Grahn att det finns många spelare som aspirerar på ett flertal positioner.

– Det gör att det blir en härlig utmaning för Glenn Solberg, förbundskapten, att försöka se vilka spelare han ska ta med.

”Aldrig sett Sverige spela så disciplinerat”

I går förlorade Sverige VM-finalen mot Danmark med 24–26 – men vann ett VM-silver.

Hur kommer det sig att det gick så bra med ett sådant orutinerat lag?

– Det har pratat ihop sig och inte tränat så mycket, och Sverige var enormt disciplinerade i sitt anfallsspel. Jag har aldrig sett Sverige spela så diciplinerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet