Magnus Grahn: ”Kollektiva spelet som gör att Sverige kan bli världsmästare”

Uppdaterad
Publicerad

VM-final för första gången på 20 år. Då lyfter SVT:s expert Magnus Grahn fram Sveriges kollektiva insats.

– Det är det kollektiva spelet som gör att Sverige kan bli världsmästare, säger han.

Det var nog få, om ens någon som trodde att Sverige skulle gå till VM-final före turneringen. Men nu står vi här och ska möta Danmark på söndag.

SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn beskriver segern mot Frankrike som en laginsats.

Handbolls-VM

– Sverige visar upp det finaste och vackraste man kan göra i Sverige, nämligen att man går tillsammans och visar att ensam inte är stark utan man bygger något ihop som ett lag. Och det är ju helheten i handboll som gör att Sverige vinner i dag, säger han.

”Överträffat alla förväntningarna”

Grahn lyfter fram det svenska kollektivet.

– Sverige jobbar kollektivt hårt i sitt försvarsspel, där vi lyfter högt oavsett vilken motståndare vi får. Vi spelar inte handboll utan vi springer handboll. Det är det kollektiva spelet som gör att Sverige har en möjlighet att bli världsmästare. Det kan ingen ha trott innan turneringen och de har överträffat alla förväntningarna som man kunde ha på det här laget, säger Grahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet