Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jim Gottfridsson skadade sig mot Egypten. Foto: Bildbyrån

Magnus Grahn kommenterar tunga avbräcket för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ledaregenskaper och förmågan att avgöra matcher.

Magnus Grahn tror att Jim Gottfridssons frånvaro framför allt kommer märkas av två anledningar.

– Man vet att han avgör matcher själv, säger SVT Sports expert.

Sverige tog sig vidare från VM-kvartsfinalen mot Egypten men segern blev dyrköpt eftersom storstjärnan Jim Gottfridsson skadade handen och nu missar resten av mästerskapet.

Experten Magnus Grahn tror att Sverige framför allt kommer sakna Gottfridsson på två sätt i semifinalen mot Frankrike under fredagen.

Handbolls-VM

– Det ena är hans ledaregenskaper på banan. Hur han styr och ställer. Det kanske blir så att man plockar in honom på bänken, för där kommer han tillföra, säger Magnus Grahn.

Det andra är Gottfridssons klass.

– Just att kunna avgöra i de här viktiga momenten, där är han och Andreas Palicka helt unika i det här svenska laget, säger Grahn.

Claar ersätter Gottfridsson

Magnus Grahn tycker att ersättaren Felix Claar stod för en fin insats som mittnia när Gottfridsson utgick mot Egypten. Han gillar även Claars defensiva egenskaper.

– Det man kan sakna när Jim Gottfridsson är borta i förhållande till Claar är att man vet att han avgör matcher själv när det är fem minuter kvar när det är lika och väldigt spännande. Där vet jag inte var Claar är än, säger Grahn.

Experten tror att Sverige har goda chanser till final trots avbräcket.

– Frankrike har en enorm bredd och tyngd och enormt bra spelare på alla positioner. Men jag säger att det kommer bli ”fifty-fifty”. Sverige har fortfarande en harmoni och bredd som talar för Sveriges fördel men Frankrike kanske har spetsspelarna som talar för deras fördel, säger han.

KLIPP: Palicka hyllar publiken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Palicka hyllar den svenska publiken på handbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet