Kristianstads målvakt Freja Hammer Fagerberg valdes till matchens bästa spelare. Foto: Bildbyrån

Målvakt bakom Kristianstads överlägsna seger

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad vann hemma mot Kungälv med 30-21 och tog den andra segern på tre matcher i säsongsinledningen av SHE.

– Jag tycker att det är stabilt. Försvar- och målvaktsspel ger oss många lätta kontringsmål, sen finns det alltid saker som kan bli bättre. Sista tio minuterna är ganska slarviga och hafsiga men då bytte vi också runt ganska friskt, säger tränaren Ulf Sivertsson till Kristianstadsbladet.

Kristianstad kopplade grepp om matchen redan vid 4-3 och drog sedan bara ifrån och på slutet var det en fråga om det skulle bli tvåsiffrigt i segermarginal men Kungälv kunde hålla de orangeklädda, som hade det sista anfallet, ifrån sig.

Målvakten räddade nästan vartannat skott

Kristianstadsspelarna samlades vid mittlinjen och firade med en ringdans.

46 i räddningsprocent av Freja Hammer Fagerberg gjorde att målvakten valdes ut till Kristianstads bästa spelare i matchen. Mia Lagumdzija, som satte ett av sex skott, valdes till Kungälvs bästa spelare.

Kristianstad hade två sexmålsskyttar i Siw Aabech och Maja Hansson. Kungälv hade dock matchens bästa målskytt: Maja Fredén satte sju fullträffar och fick dra ett för tungt lass själv.

Kungälv hade inlett med två segrar men inkasserade nu den första förlusten i den tidiga tabellen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.