Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenske målvakten Tobias Thulin storspelade i segern mot Portugal. Foto: Bildbyrån

Målvaktsbytet bäddade för Sveriges seger: ”Det stärker mig”

Uppdaterad
Publicerad

Målvaktshjälten i Sverige brukar heta Andreas Palicka.

I kväll var det Tobias Thulins tur när han storspelade i segern mot Portugal (40–33).

– Det är alltid skönt att få en match där det lossnar, säger han till SVT Sport.

Sverige fick det inte att lossna i den första halvleken mot Portugal. Glenn Solberg agerade och bytte in Tobias Thulin mellan stolparna. Det bytet bar frukt och Sverige kunde återta kommandot när 28-åringen räddade tre av de fem första skotten.

– Jag kom in och fick lite räddningar direkt, det är alltid skönt. Du vill inte behöva jaga den första räddningen, säger han till SVT Sport.

Handbolls-EM

”Det stärker mig”

Det visade sig bli ett övertag som Blågult inte släppte. I andra halvlek fortsatte Tobias Thulin växa och radade upp räddningar (tio totalt i matchen).

– Det stärker mig absolut. Jag har varit lite missnöjd de första matcherna, jag tycker att jag inte har spelat så bra som jag vill och kan. Det är alltid skönt att få en match där det lossnar litegrann och där man kan bidra, det är verkligen roligt.

Lagkaptenen Jim Gottfridsson pekar också ut målvaktsbytet som en avgörande detalj.

– Otroligt skönt när Tobias Thulin kommer in och gör väldigt många räddningar i rad och vi kan gå i från lite mer, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet