Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det svenska målvaktsparet Palicka och Appelgren måste storspela i handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Målvaktsparet som kan bli guld värt

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har ett av världens bästa målvaktspar. Än en gång måste Anderas Palicka och Mikael Appelgren storspela för att Sverige ska gå långt.
– Ett EM-guld på hemmaplan vore fantastiskt, säger Appelgren till SVT Sport.

Den svenska modellen de senaste åren är ett målvaktspar som har delat ansvar – och följs åt. Andreas Palicka och Mikael Appelgren delar på rollen både i klubblaget Rhein-Neckar Löwen och i landslaget.

– Vi har lärt känna varandra så pass bra att man vet när man ska säga någonting. Och när man ska vara tyst, säger Palicka. Men ett samarbete prövas ju först i motgång.

– Man har en partner bredvid sig som också är på väldigt hög nivå och hittar ett lugn. Därför vi kompletterar varandra, säger Appelgren.

Schweiz i premiären

Inför EM-premiären på fredag har målvakterna som vanligt en nyckelroll för att Sverige ska lyckas.

– Vi ska möta Schweiz hemma i ett utsålt Scandinavium. De spelar 7 mot 6 i mellan 20 och 40 minuter av matchen. Och är förmodligen det bästa landslaget i världen på det. Det är en motståndare säkert jättemånga underskattar men det kommer bli hård fight för att överhuvudtaget ta två poäng, säger Andreas Palicka.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se hela reportaget om målvakterna här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer