Mässing: ”Jag har gråtit mina tårar”

Uppdaterad
Publicerad

Idag spelar de svenska handbollsdamerna sin första landskamp på väldigt länge, men Mikaela Mässing finns inte med då hon i augusti åkte på en korsbandsskada för andra gången i karriären.

– Det är alltid tungt när man skadar sig. Jag har gråtit mina tårar, säger Mässing till SVT Sport i halvtidspausen.

Mikaela Mässing, 26, skadade knät i en träningsmatch med sitt rumänska klubblag Baia Mare.

– Det är alltid tungt när man skadar sig och första gången var det nästan ännu värre. Man visste inte vad som hände och vad som väntade. Men det är alltid tungt och jag har gråtit mina tårar, säger hon till SVT Sport.

EM i Danmark i december är förstås uteslutet för Mässing som siktar mot ett annat mästerskap.

– Jag hoppas att jag kan ta mig tillbaka till OS om jag skulle bli uttagen till det, säger hon.

Det är många svenska landslagsspelare som är skadade just nu. Utöver Mässing har Clara Lerby och Olivia Mellegård dragit korsbandet under sommaren.

Mässing tror att det tajta spelschemat som coronapandemin har tvingat fram kan vara en orsak.

– Det har varit många som spelar i danska ligan som har dragit korsbandet och de har ju inte rört en boll på sex månader och sedan går man in och spelar tre matcher på tre dagar. Där tror jag att det kan vara ett samband, kroppen är helt enkelt inte van vid att spela handboll.

Kunde klubbarna göra mer för att hjälpa spelarna?

– Det tror jag absolut. Men hur de skulle göra det vet jag inte. Att spela tre matcher på tre dagar är ju inte optimalt för någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.