Mattias Zachrisson. Foto: Bildbyrån

Mattias Zachrisson stängs av – bettade på sitt lag

Uppdaterad
Publicerad

Guif-tränaren Mattias Zachrisson la ett spel på sitt eget lag.

Nu stängs den förre landslagsstjärnan av från handboll i åtta månader.

– Jag la ett spel på att vi skulle vinna en match. En rak etta på Guif. Det här kom som en riktig chock, säger han till Sportbladet.

Under fredagseftermiddagen meddelade Svenska handbollsförbundet att en ledare i handbollsligan stängs av för ”otillåten vadhållning”. Straffet blir åtta månader långt.

Sportbladet rapporterar att det rör sig om Guifs assisterande tränare Mattias Zachrisson. 31-åringen – som gjort över 100 landskamper för Sverige –  berättar för tidningen:

– Det jag har gjort är att jag har lagt ett spel på att vi ska vinna en match. En rak etta på Guif. Tydligen fick man inte göra det, spela på ett positivt resultat. Det här kom som en riktig chock.

”Känns brutalt”

Zachrisson säger också att han ska överklaga.

– Hade jag vetat att det var förbjudet så hade jag givetvis inte gjort det. Men åtta månaders avstängning känns brutalt. Jag tror inte direkt att jag är ensam om att ha lagt ett litet bet på mitt eget lag.

Matchen han spelade på var Guif-Kristianstad. Den spelades 13 februari 2022. Guif vann med 27–24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.