Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Max Darj siktar mot medalj på söndag. Foto: Bildbyrån

Max Darj blickar fram mot bronsmatchen: ”Vi ska ha den där jävla medaljen”

Uppdaterad
Publicerad

Drömmen om ett VM-guld på hemmaplan krossades.

Nu blickar Sverige och Max Darj framåt mot bronsmatchen mot Spanien.

– Vi ska ha den där jävla medaljen, säger Max Darj till SVT Sport.

Sverige har vunnit två raka semifinaler mot Frankrike. Men det blev ingen tredje. Semifinalen mot Frankrike slutade i en sur förlust och mittsexan Max Darj var oerhört besviken efter matchen.

–  Det är tomhet givetvis, man har kämpat för det här länge nu. Vi hade velat stå här i en final inför svenska publiken men vi räcker inte till i dag, säger han till SVT Sport.

Darj klargör att man inte gett upp kampen om medalj.

– Vi ska vara så pass professionella att vi ska ta hand om våra kroppar idag och på söndag spelar vi om medalj. Bara det säger en hel del. Vi spelar inför svenska publiken och vi ska ha den där jävla medaljen.

Han berättar att laget är ruskigt revanschsuget på söndag.

– Det är faktiskt revanschlusten som brinner inne i mig. Vi ska visa att vi är bättre än så här, vi vill inte avsluta på en sådan prestation. Vi ska göra en riktigt bra prestation så får vi se hur långt det räcker, säger han.

Bronsmatchen mot Spanien spelas 18.00 på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.