Mikaela Mässing gör comeback – i division 1

Mikaela Mässing gör comeback i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

Inför säsongen lade landslagsspelaren Mikaela Mässing ner karriären efter år av skadebekymmer.

Nu är det det klart att hon ska göra comeback – i division 1 med Alingsås HK.

– Det är ett beslut som tagits ganska snabbt, jag har bara gjort tre träningar, säger hon till DN.

Mässing har 29 landskamper på meritlistan och gjorde bland annat åtta mål i EM 2018. Nu stärker hon Alingsås HK – efter att inte ha spelat en match på tre år på grund av skador, främst knät.

– Egentligen så är väl inte kroppen helt redo för det. Om sjukgymnaster hade kollat på kroppen så hade de nog sagt att ”du är dum i huvudet som ska spela handboll”, säger Mässing till DN.

– Det har varit en saknad varje dag så jag är jätteglad att jag nu ska göra någon form av comeback.

Den senaste tiden har Mässing jobbat som deltidsanställd i föreningen. Efter att ha tränat med laget tre gånger ska 28-åringen nu spela med Alingsås resten av säsongen.

– Många kommer ha höga förväntningar. Jag är nöjd om jag kan vara med och avlasta en del och bidra med min erfarenhet under slutdelen av serien. Fokus är på att Alingsås ska ta en plats i Allsvenskan, säger hon till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.