Mikkel Hansens succé: Korad till världens bästa igen. Foto: Bildbyrån

Mikkel Hansens succé: Korad till världens bästa igen

Uppdaterad
Publicerad

Mikkel Hansen förde Danmark till VM-guld på hemmaplan. Landets första någonsin. Nu belönas han för det, men även för sina klubblagsinsatser i Paris Saint-Germain. Han har nämligen blivit utnämnd till världens bästa spelare 2018.

Danske handbollsstjärnan Mikkel Hansen har för tredje gången utsetts till världens bästa spelare av Internationella handbollsförbundet. Därmed tangerade han lagkompisen Nikola Karabatic som tidigare utsetts till årets spelare tre gånger.

Han vann även 2015 och 2011.

Under 2018 blev Hansen uttagen i EM:s All star-lag och var den näst bäste målskytten i turneringen där Danmark slutade fyra. I klubblaget Paris Saint-Germain var Hansen med och tog den franska ligatiteln, franska cuptiteln och slutade trea i Champions League.

Flest mål av alla i Champions League

– Han får priset för sina imponerande insatser 2018, skriver internationella handbollsförbundet på sin hemsida.

Rumänskan Cristina Neagu var världens bästa kvinnliga handbollsspelare i fjol, en utmärkelse hon fått tre gånger tidigare.

– För andra gången i hennes karriär gjorde Neagu flest mål av alla i Champions League med sina 110 mål, skriver förbundet om Neagu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.