Montenegros stjärna: ”Vi måste spela med hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Montenegro slåss för en OS-kvalplats mot Sverige. Och stjärnan Jovanka Radicevic lovar att ge allt för sitt land.

– För oss är hjärta och känslor allt, säger hon till SVT Sport.

Radicevic har gjort 50 mål i turneringen och är trea i den totala skytteligan. 33-åringen är högersexa och har ett OS-silver med Montenegro från 2012 som största merit. Och hon vet vad som krävs för att hennes lag ska lyckas, att genom seger säkra den OS-kvalplats som är lagets mål.

– För oss är hjärta och känslor allt. Vår förbundskapten Per Johansson är ju skandinav men han säger att han att han inte är det längre. Han gillar hur vi är. Vi har sällan något mittemellan, det är vitt eller svart. Har vi inte hjärtat med oss spelar vi inte bra, säger hon.

Handbolls-VM

”Som en pappa för oss”

Radicevic pratar mycket och engagerat om sin svenske tränare.

– Kombinationen av vårt hjärta och honom ger oss framgång. Han är ju också emotionell, det ser man ju på planen, men utanför är han som en pappa för oss. Vi kan prata med honom om allt och vi tycker om honom för att han först och främst är en människa. Vi har anpassat oss lite efter honom men har nog anpassat sig mer till oss.

– Du vet hur vi kvinnor är, ibland är det svårt med bara en, säger hon och skrattar. Och vi är 25. Så jag tror inte det är så lätt för honom att jobba med oss.

Matchat stjärnorna hårt

Montenegro har vunnit de fyra senaste mötena med Sverige. Men laget har matchat sina stjärnor hårt i VM och Radicevic vet vad som väntar mot Sverige.

– Det är ett starkt lag, som vanligt. De kom tillbaka från ett nio-målsunderläge, då måste man ha bra moral. Bella (Gulldén) är tillbaka, jag tycker hon är deras viktigaste spelare, säger Jovanka Radicevic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet