Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Handbollsspelaren Nina Koppang blev uttagen till VM – men förstod det inte själv först. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Nina Koppang VM-uttagen på gymmet: ”Kunde inte riktigt hålla masken”

Uppdaterad
Publicerad

Högernian Nina Koppang var på gymmet när hon blev blixtinkallad till landslagets pressträff i Scandinavium. Först då gick det upp för henne att hon var VM-uttagen.

– Det var lite chockartat, säger hon.

21-åriga Koppang landslagsdebuterade 2021 och var med i EM-truppen 2022.

Nu får hon chansen i VM, men trodde först att hon bara var en stand-in för en sjuk Johanna Bundsen när presschefen Daniel Vandor hörde av sig.

– Jag var på gymmet när Vandor ringde och frågade om jag kunde vara med på pressträffen. Jag var tvungen att fråga ”är jag uttagen?” och fick svaret ja, säger hon med ett stort leende.

”Har framtiden för sig”

SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn gillar att valet föll på Koppang, liksom att målvakten Irma Schjött får chansen i förbundskapten Tomas Axnérs VM-trupp.

– Nina Koppang är en ung spelare som har framtiden för sig. Tomas är tuff i sina kravställningar mot spelare och fortsätter på den inslagna vägen att utmana sig själv med nya uttagningar, säger han.

VM drar igång den 29 november och spelas i Sverige, Norge och Danmark. För blågult kommer gruppspelet och huvudrundan spelas på hemmaplan i Göteborg.

– Det kommer bli otroligt kul. Det känns som att det är en skillnad att spela i Sverige. Man har sett herrarnas mästerskap och sett vilket stöd de har haft, säger Nina Koppang.

svenska truppen till VM

Målvakt

Johanna Bundsen, Sävehof

Irma Schjött,Ikast – debutant

Evelina Eriksson, CSM Bukarest,

Vänstersex

Olivia Mellegård, Sävehof

Elin Hansson, Horsens

Mittsex

Linn Blohm, Győri

Anna Lagerquist, Nantes

Sofia Hvenfelt, Bietigheim – debutant

Högersex

Matilda Lundström, Silkeborg-Voel

Nathalie Hagman, Valcea

Vänsternio

Jamina Roberts, Vipers Kristiansands

Kristin Throleifsdotter, Horsens

Tyra Axnér, Nykøbing Falster

Mittnio

Emma Lindqvist, Ikast

Jenny Carlson, Brest

Daniela De Jong, Valcea

Högernio

Nina Koppang, Sävehof

Nina Dano, Odense

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.