Nora Mörk ska operera knät. Foto: Bildbyrån

Ny knäskada för norska handbollsstjärnan – VM i fara

Uppdaterad
Publicerad

Oturen fortsätter för norskan Nora Mörk som ådrog sig två knäskador i fjol.

Handbollsstjärnan har åkt på en ny knäskada och nu är VM i november i fara.

– Jag kan inte förstå att jag har så mycket otur, säger Nora Mörk till klubben Bukarests hemsida.

Det var i sin debutmatch för rumänska storklubben CSM Bukarest i helgen som oturen var framme för Nora Mörk  som skadade knät och fick ledas av planen. Efter en magnetkameraundersökning i går står det klart att den norska stjärnan har skadat ett ledband.

”I dag genomgick spelaren en grundlig medicinsk kontroll och resultatet av den var det vi alla fruktade: ett ledband i knät är allvarligt skadat”, skriver CSM Bukarest på sin hemsida.

28-åringen ska opereras och därefter väntar rehabilitering i några månader. Därmed riskerar hon att missa VM i Japan som börjar 30 november.

Mörk missade även EM i fjol efter att först ha ådragit sig en allvarlig knäskada i februari. I september drabbades hon av ett bakslag när hon vred till det korsbandsskadade knät.

– Jag kan inte förstå att jag har så mycket otur. Jag är väldigt ledsen över att den här skadan inträffade just nu när allt gick bra och jag var i bra form, säger Mörk till Bukarests hemsida.

Mörk lämnade ungerska Györ för rumänska CSM Bukarest i somras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.