Kristianstads Adam Nyfjäll deppar under matchen mot Lugi. Foto: Bildbyrån.

Ny smäll för Kristianstad – föll mot Lugi

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad fortsätter att hacka i handbollsligan.

I derbyt mot Lugi kom andra raka förlusten.

Kristianstad ledde med två bollar drygt halvvägs in i första halvlek – 12-10 – men roligare blev det inte för gästerna i Lund. Lugi kom i kapp och släppte sedan inte Kristianstad närmare än några kvitteringar. Lundensarna vann till slut med 33-29.

Det var Kristianstads tionde förlust i ligan den här säsongen.

Den svenska storklubben, som tog fyra raka SM-guld 2015-2018, har hackat formmässigt sedan man åkte ut i semifinalen mot Alingsås 2019 och ligger just nu sjua i tabellen, 13 poäng efter serieledande Ystads IF som har en match mer spelad.

Lagkaptenen Olafur Gudmundsson var rejält nedstämd efter förlusten.

– Jag har svårt att sortera tankarna. Det är den tyngsta perioden jag haft i IFK på väldigt länge, säger han till Kristianstadsbladet.

– Det är riktigt tufft just nu och jag har svårt att hitta varför det är som det är. Man tittar inåt, det är det första man gör, och är kritisk mot sig själv. Vi måste börja därifrån och försöka hitta någon lösning, fortsätter Gudmundsson.

KLIPP: Ystads IF tog femte raka segern (3 feb 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.