Foto: TT

Nya smittofall i handbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmittan fortsätter att spöka i handbolls-VM. Internationella handbollsförbundet (IHF) meddelar att spelare i tre lag var coronasmittade när de anlände till VM.

Det rör sig om sammanlagt sju smittade spelare i Kap Verde, Slovenien och Brasilien. Inget av de lagen spelar i Sveriges grupp i VM i Egypten.

Slovenien, som på torsdagen besegrade Sydkorea med 51–29, har på nytt testat hela laget, men resultaten har inte kommit ännu.

Handbolls-VM

Brasilien och Kap Verde ska under fredagen testa sina lag. Att coronasmitta fanns i de lagen inför VM var tidigare känt och Kap Verde höll inför VM sin trupp isolerad i Portugal, där de förberedde sig för mästerskapet. Båda ska enligt spelschemat spela på fredagen, mot Spanien respektive Ungern.

Utöver de aktuella spelarna har fem personer i VM-organisationen och på spelarhotellen testat positivt. IHF uppger också att ett antal personer har stängts ute från VM-bubblan eftersom de inte har följt de regler som har satts upp.

Flera lag, bland annat Sverige, har inför turneringen haft fall av smittade spelare. Kort efter ankomst till Kairo fick Sverige en ny gruppmotståndare, när hårt coronadrabbade Tjeckien ersattes av reserven Nordmakedonien. Även USA har tvingats lämna återbud till VM-spel.

KLIPP: Sverige imponerade i VM-premiären (14 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet