Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Löfqvists fina mål i jättesegern mot Luxemburg Foto: SVT

Olivia Löfqvist bjöd på fräck lobb i Sveriges kross

Uppdaterad
Publicerad

Sverige körde över Luxemburg i EM-kvalet med 47–18.

Olivia Löfqvist stod för det sista målet i form av en fräck lobb.

– Vilken delikatess, utbrast SVT Sports kommentator Johan Ejeborg.

Sverige är redan klart för EM-slutspel så kvalmatchen mot Luxemburg var av mindre betydelse. Segersiffrorna skrevs till 47–18 och Olivia Löfqvist avrundade tillställningen med en fräck lobb.

– Vilken delikatess! De har hittat varandra riktigt bra under stora stunder av den här andra halvleken, kommenterade SVT Sports Johan Ejeborg.

Löfqvist hade gjort ett mål i landslagströjan inför matchen och fick det att lossna rejält mot Luxemburg med sex fullträffar.

– Vi tar med oss det här och laddar om inför nästa vecka. Vi går härifrån med en bra känsla. Vi märker att det inte är något bra motstånd och det är stor klasskillnad, säger hon till SVT Sport efter matchen.

OS-kval väntar: ”Vi måste steppa upp”

Dagens match kunde snarare ses som ett typ av genrep inför OS-kvalmatcherna mot Japan, Ungern och Kamerun nästa vecka.

– Vi har pratat väldigt mycket om försvarsspelet, vi har tappat vår bästa försvarsspelare inför mästerskapet (Anna Lagerquist är skadad, reds.anm) så vi måste hitta något annat. Det är betydligt tuffare motstånd än vad vi har stött på i kvalet så vi måste steppa upp, säger Linn Blohm till SVT Sport efter matchen.

Linn Blohm prisades även som årets bästa svenska spelare inför matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.