Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Olivia Mellegård lämnar Sävehof för danska Ikast Håndboll

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Olivia Mellegård skrev på för danska Ikast Håndboll.

En vecka senare slet hon av korsbandet för tredje gången på fyra år.

– Jag är verkligen glad att Olivia kommer till Ikast, säger sportchefen Daniel Grønhøj.

Det danska handbollslaget Ikast Håndboll meddelar på sin hemsida att de gjort klart med svenska landslagsspelaren Olivia Mellegård som därmed lämnar Sävehof.

Mellegård och Ikast Håndboll har ingått ett avtal på två säsonger från sommaren 2024. Avtalet skrevs på en vecka innan Mellegård åkte på en ny korsbandsskada.

– I Ikast Håndbold är stödet för vänsterkanten stort och alla i klubben är redo att hjälpa henne tillbaka på planen på bästa möjliga sätt, säger sportchefen Daniel Grønhøj i inlägget.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Ikast och jag ser fram emot att träffa laget och människorna i och runt klubben, säger 27-åriga Mellegård.

Utöver Mellegård har Ikast redan två svenska spelare i laget varav en är Emma Lindqvist som Mellegård känner väl.

– Såklart blir det lättare på något sätt kunna höra deras åsikt och nu känner jag framförallt Emma Lindqvist bra. Vi har kunnat ha en ärlig dialog och jag litar på hennes ord. Det skapar en trygghet och man får en ärlig bild på hur det är att vara i klubben, säger hon till SVT Sport.

Ännu en korsbandsskada

Den svenska landslagsspelaren har haft det tufft med knäskador under de senaste åren. Under 2020 slet hon av korsbandet i sitt vänstra knä och två år senare gick korsbandet av i högra knät.

Under handbollsligans seriefinal, i början på januari, drabbades hon återigen av en ny korsbandsskada i vänstra knät.

– Jag är ledsen att jag inte kan spela när nästa säsong startar, men jag vill se till att jag gör bästa möjliga rehabilitering för att komma tillbaka på planen med laget, säger hon.

– De tidigare gångerna som jag har kommit tillbaka har ingenting begränsat mig och jag har inte haft någon smärta så jag ser ingen begränsning om rehaben går som jag har tänkt mig.

KLIPP: Olivia Mellegård berättar om sin svåra skada (18 januari)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olivia Mellegård berättar om sin svåra skada. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.