Olivia Mellegård fick priset som matchens spelare i vinsten mot Rumänien Foto: TT Nyhetsbyrån

Olivia Mellegård blev tipsad att ta ton

Uppdaterad
Publicerad

I sista delen av SVT:s ”Bollstjärnorna” pratar de meriterade idrottarna om vikten av att ha en sysselsättning utanför sin idrott.

– Det tror jag inte att man tänker på när man tar steget utomlands, säger den 24-åriga handbollsspelaren Olivia Mellegård.

Till vardags är Olivia Mellegård proffs i Danmark och även om det är närmre hemmaplan än till exempel Isabelle Haaks vardag i Istanbul så vill hon verkligen betona hur viktigt det är att inte bara trivas med lagkamrater och tränare.

Det har också blivit extra aktuellt i och med coronapandemin, när många har blivit isolerade från sina lag.

– Man ska såklart trivas i laget, men att det utanför är också så viktigt för att kunna orka i längden.

De övriga bollstjärnorna berättar om att de har valt att plugga olika saker för att få vänner som inte är direkt kopplade till den idrott de håller på med och de lag de spelar i.

Olivia Mellegård fick ett något oväntat tips av sin kille, att hon skulle börja sjunga i kör och ta en körkurs. Även om det var ett sätt att träffa vänner utanför handbollen så var det kanske inte den bästa idén.

– ”Du vet att jag inte kan sjunga ens” sa jag till honom. Han kunde ju kommit med något annat, skrattar Mellegård.

Se hela avsnittet här:

Bollstjärnorna

I början på juni samlade SVT Sport fem landslagsdamer i fem bollsporter för ett samtal om våren och om hur coronapandemin har påverkat dem. Deras samtal kommer att visas i fyra avsnitt under sommaren. Vi får även se dem tävla på ett lättsamt sätt i varierande bollsporter.

De fem bollstjärnorna är:

Isabell Krantz, innebandy

Michelle De Jongh, fotboll

Kalis Loyd, basket

Isabelle Haak, volleyboll

Olivia Mellegård, handboll

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.