Önnered upp på slutspelsplats

Uppdaterad
Publicerad

Önnered vann en dramatisk derbymatch mot Heid med 22–21. Avgörandet kom med bara fyra sekunder kvar och nu är Önnered uppe på slutspelsplats.

Önnereds vann i förra veckan överraskande mot topplaget Sävehof. Segern var den första på 25 försök och 15 år.  Men redan under helgen åkte laget på en tung förlust mot Skövde som petade ned Önnered från slutspelsplatsen.

Efter förlusten meddelade klubben att huvudtränaren Thomas Bredenfeldt fick lämna klubben. In som nya tränare kom i stället Krister Bergström och Björn Marsch.

Seger direkt

De nya tränarna skulle få en drömstart i viktiga streckmatchen mot derbykollegan Heid på hemmaplan. I halvtid stod det 11–11. Lagen följdes också åt ändå till slutet och med bara 38 sekunder kvar av matchen kvitterade Heid till 21–21 på straff genom Jessica Ehrnbring. De nya tränarparet tog då time out – och det gav resultat.

För med fyra sekunder kvar av matchen satte Anna Bardis matchavgörande 22–21. Det betyder att Önnered åter igen är tillbaka på slutspelsplats.

– Det känns jättebra såklart. Det är en derbymatch med mycket känslor. Vi går runt på mycket folk och har ett bra försvarsspel, säger Önnereds målvakt Hanna Eriksson till Sportlanalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.