Andreas Palicka till den franska storklubben. Foto: Bildbyrån/PSG

Palicka klar för PSG

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslagsmålvakten Andreas Palicka byter klubb.

Han lämnar tyska Rhein-Neckar Löwen för franska storlaget, Paris Saint-Germain.

– Ett avgörande ögonblick i min karriär, säger Palicka till klubbens hemsida.

Andreas Palicka, 35, har sedan 2016 representerat tyska Rhein-Neckar Löwen där han under sina första två år i klubben var med och vann två raka ligatitlar.

Men under måndagen blev det klart att den svenska landslagsmålvakten lämnar den tyska klubben efter att kontraktet löper ut nästa sommar.

”Ett avgörande ögonblick”

Palicka är klar för en flytt till den franska storklubben, Paris Saint-Germain. Ett tvåårskontrakt som börjar gälla från och med juli 2022.

PSG har vunnit ligatiteln hemma i Frankrike inte mindre än sju säsonger i rad och slutade på en tredjeplats i Champions League under den senaste säsongen.

– Att få komma till en stor klubb som Paris Saint-Germain är ett avgörande ögonblick i min karriär. Jag ser fram emot att bära matchtröjan och hjälpa laget att nå framgångar, säger Palicka till klubbens hemsida.

Stark konkurrens

Där ska han bland annat konkurrera om speltiden med den franska stjärnmålvakten, Vincent Gerárd, som var med och vann OS-guld med Frankrike i Tokyo nyligen.

MER HANDBOLL: Sverige förlorade bronsmatchen stort (8 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.