Pellas passerade 100 mål i Lugis segermatch

Uppdaterad
Publicerad

Lucas Pellas var en överraskning i EM-truppen som togs ut i fredags. I kvällens ligamatch passerade han 100 gjorda mål den här säsongen, när hans Lugi besegrade Hallby med 35-26. Men matchens stora gigant var Carl Möllerström med sju fullträffar.

– Det var en jäkla ball andra halvlek att spela, säger han till Cmore.

För tre säsonger sedan satt Lucas Pellas på bänken i Hammarby. Nu är han aktuell för sitt första mästerskap i och med uttagningen till EM i januari.

Inför matchen mot Hallby stod han på 99 gjorda mål den här säsongen. Med fem mål i matchen tog hans sig upp på andraplats i skytteligan och bara Möllerström och gästernas Adam Tumba gjorde fler mål i matchen.

Inget snack i andra

Nykomlingen Hallby hängde med bra i matchen, även om Lugi drog ifrån till tre bollar i slutet på den första halvleken. Men i den andra halvleken var det inget snack, Lugi lade i ytterligare en växel och vann med nio bollar.

– Det var en riktigt ball andra halvlek, det var kul att få jobba med många lägen som vi skapade. Vi hade mer att ge från den första halvleken, vilket vi visade.

Segern betyder att Lugi klättrar upp till en sjundeplats. Hallby är kvar som tia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.