Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lucas Pellas inför publikfesten: ”Blir den största i mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Landskamp på hemmaplan – för Lucas Pelllas blir kvartsfinalen i Stockholm något extra.

– Det är bara ett stenkast hemifrån så det är väldigt speciellt, säger Pellas inför matchen ikväll

Han kommer från Farsta i södra Stockholm och är den ende av spelarna med sina rötter i Stockholm. Medan Andreas Palicka och flera andra ser Scandinavium som sin svenska hemmaplan får Pellas nu äntligen chansen att spela med landslaget i sin hemstad.

– Jag har tidigare bara spelat här med Lugi mot Hammarby några gånger. Nu blir det mycket familj på läktaren så det blir lite extra speciellt, säger den svenske kantspelaren som hoppas på mycket folk i den specialbyggda arenan.

Handbolls-VM

– Det är en häftig arena, det blir coolt. Det är en av de största arenor jag kommer spela, det blir fantastiskt och förhoppningsvis kommer stockholmarna och hejar på oss. Det blir ju handboll på absolut toppnivå och det är det ju inte så ofta här, säger Pellas.

En av straffskyttarna

Pellas är en av tre-fyra svenska straffskyttar men senast mot Portugal missade både han, Hampus Wanne och Nicklas Ekberg varsin straff.

– Jag är trygg med att ta nästa straff. Har kollat och sett varför jag missade och hittat svaren i det. Man ska inte tänka för mycket när man missar, säger han.

Inför varje match delar han och de andra straffskyttarna erfarenheter om motståndarnas målvakter och utifrån deras rörelsemönster som kartläggs bestämmer Pellas vilka egna varianter han kommer använda. Och han skulle inte tveka om han fick chansen att ta en avgörande straff i sista sekunden, som när Nicklas Ekberg avgjorde EM-finalen mot Spanien för ett år sedan.

– Det är nåt jag tänker på ibland, att få göra en ”Ekberg-straff” någon gång. På hemmaplan skulle det vara fantastiskt. Så om jag får förtroendet tar jag den, det är mitt ansvar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Grahn varnar för tufft motstånd när Sverige ställs mot Egypten i kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet