Estevana Polman Foto: Bildbyrån

Nederländska stjärnan vann kampen mot klockan: ”Går för seger”

Uppdaterad
Publicerad

Estavana Polman utsågs till VM:s mest värdefulla spelare när Nederländerna vann guldet 2019.

Efter dubbla knäskador och en kamp mot klockan är hon tillbaka i landslaget och siktar på att föra sitt lag till gruppseger i VM.

– Det är en nyckelmatch och självklart går vi för seger, säger Polman till SVT Sport.

Två knäskador på två år gjorde att Estavana Polman missade både EM 2020 och sommarens OS i Tokyo. Men i Spanien är Polman, som utsågs till mest värdefulla spelare i VM 2019 när Nederländerna vann guld, tillbaka i landslaget.

– Det är riktigt härligt, jag är som ett litet barn. Jag njuter verkligen av det och är glad över att vara här med laget, säger Estavana Polman till SVT Sport.

VM var dock inte en självklarhet utan blev en kamp mot klockan för 29-åringen som medger att hon inte är redo för 60 minuters spel än.

– Jag har en lång väg att gå men jag hoppas få några minuter och en bättre känsla för varje match. Sedan får vi se var det slutar, men jag har ingen stress.

”Nyckelmatch inför huvudrundan”

Nederländerna har, precis som Sverige, inlett med klara segrar mot Puerto Rico och Uzbekistan. I morgon väntar gruppfinal mot svenskorna och vinst där är nästan ett måste för att kunna nå kvartsfinal.

– Det är en jätteviktig match. Jag tror att både vi och Sverige ser det som en nyckelmatch inför huvudrundan. Jag tycker att vi är två jämna lag. Om vi håller oss till vårt spel tror jag att vi kan vinna, men gör vi en dålig match så vinner Sverige. Så det är 50/50. Men självklart går vi för seger.

Hur starkt lag har ni jämfört med 2019 när ni vann guld?

– Ganska snarlikt, vi har lite mer rutin nu. Men i en turnering måste allt stämma, lite tur här och lite tur där. Vi har ett bra lag och vi kan gå långt. Vi har inte de bästa spelarna men vi kan vara det bästa laget.

KLIPP: 19 (!) mål av Nathalie Hagman i Sveriges kross (5/12 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.