Frankis Marzos Qatar besegrade Argentina i den sista gruppspelsmatchen. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Qatar vann måstematchen – Sverige kan få mardrömsmotståndaren Kroatien

De svenska spelarna hoppades slippa Kroatien i VM-kvartsfinal.

De såg ut som att de skulle få som de hoppades.

Men Qatar stod för en bragdvändning – och nu avgörs den svenska motståndaren inte förrän senare i kväll.

Det blev svensk storseger med 34-20 mot det ryska förbundets lag i den sista matchen i huvudrundan. Därmed slutade Sverige etta i gruppen.

Motståndet var dock oklart efter matchen. Antingen skulle det bli Argentina, Qatar eller Kroatien. Och de svenska förhoppningarna var klara.

Handbolls-VM

– Jag måste säga Argentina eller Qatar så klart. Det tänker väl alla, sade Lucas Pellas exempelvis.

Tidig argentinsk storledning

Så såg det länge ut att bli. När just Argentina och Qatar möttes i kväll rivstartade Argentina och ryckte tidigt åt sig en sexmålsledning.

Men Qatar ryckte upp sig, och efter halva matchen ledde Argentina bara med 13-12.

Qatar spelade upp sig

I den andra halvleken började dock Argentina ånyo bäst, och gick snabbt upp till en fyramålsledning. Men Qatar spelade upp sig, och med sex minuter kvar att spela var det faktiskt Qatar som ledde med två mål.

Och det visade sig rädda. Argentina reducerade med 45 sekunder kvar att spela, och misslyckades sedan med att avgöra matchen definitivt. Istället fick Argentina chansen att gå till ett sista avslut och kvittera – men Qatars målvakt räddade avslutet i den sista sekunden.

I och med Qatars seger så har de just nu gruppens andraplats och står just nu som Sveriges kvartsfinalmotståndare. Men om Kroatien vinner mot den redan klara gruppsegraren Danmark i matchen som startar 20.30 går Kroatien om Danmark och får möta Sverige i kvartsfinal.