Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Palicka. Foto: Bildbyrån

Revanschsugen Palicka i bronsmatchen: ”Givetvis inte nöjd med min prestation”

Uppdaterad
Publicerad

Utbytt i semifinalen mot Frankrike.

Inför bronsmatchen mot Spanien är det en revanschsugen Andreas Palicka.

– Jag vill bidra så mycket jag kan och komma med allt jag bara har, säger han till SVT Sport.

Andreas Palicka har storspelat under VM och återfinns bland de främsta målvakterna i mästerskapet med en räddningsprocent på 38. Men i semifinalen mot Frankrike var han mer mänsklig, vilket också beror på att det svenska försvaret hade svårt att få stopp på fransmännen.

Trots många matcher på få dagar känner sig Palicka pigg i kroppen inför söndagens bronsmatch mot Spanien.

– Jag känner mig bra och jag känner oerhörd revanschlust. Jag är givetvis inte nöjd med min prestation i går (läs i förrgår) heller. Så jag vill självklart spela och bidra så mycket jag kan och komma med allt jag bara har, säger Palicka. 

”Då är jag lastgammal”

Den 36-årige målvakten har tidigare sagt att VM 2023 är hans sista hemmamästerskap. Men det beror inte på att han har planer på att sluta i landslaget.

– Mitt uttalande om mitt sista hemmamästerskap är för att det inte är något planerat de närmaste åren, och då är jag lastgammal och kommer inte att spela handboll, säger han med ett leende.

– Jag har alltid samma process efter mästerskap, att man utvärderar om man är tillräckligt bra och var man befinner sig. Vad det har gett och vad det har kostat. Att spela för landslaget är något jag alltid kommer vilja göra, men sedan finns det en gräns för när man kanske inte kan göra det. När jag inte kan göra det jag vill kunna göra med min kropp, då kommer jag inte att spela handboll. Det är det som är avgörande.

Solberg: ”Inte det som ska känneteckna svenskt försvarsspel”

Förbundskapten Glenn Solberg tycker inte att Sverige kom upp i nivå mot Frankrike och lyfter fram två saker som behöver förbättras.

– Kontringsspelet behöver vi bli bättre på och kanske våga ännu mer i den fasen. Försvarsmässigt ska vi kanske stå ännu mer kompakt, vi blir lite glesa och det är inte det som ska kännateckna svenskt försvarsspel, säger Solberg.

– Vi har gjort en medioker match i VM och då nådde vi inte final, men vi har gjort sju fantastiska matcher så vi ska egentligen bara göra det vi vanligtvis gör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.