Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jamina Roberts och sportchefen i Sävehof, Emil Berggren, i sitt gemensamma hem i Partille. Foto: Bildbyrån

Roberts gör comeback – 45 dagar efter barnafödseln

Uppdaterad
Publicerad

Den 3 augusti födde Jamina Roberts barn.
Den 17 september står hon redo för comeback i Sävehof.
– Jag gör det inte för att vara tuff eller cool – utan för att det känns bra, säger 30-åringen till SVT Sport.

Jamina Roberts återvände till svensk handboll i år. Anledningen var att hon och sambon, Sävehofs sportchef Emil Berggren, väntade barn. I augusti fick paret dottern Lou. Bara veckor efter det nya tillskottet i familjen Berggren/Roberts får Sävehof ett välkommet sådant i form av just Jamina Roberts.

Den 30-åriga niometersspelaren är redo för spel redan i premiären mot Heid, på dagen sex veckor efter att dottern kommit till världen.

– Vi får se hur det funkar. Fysiskt är jag invärtes klar. Sen har jag en bit kvar till toppform, men det kommer väl ju mer jag tränar och spelar.

”Det har jag inte tid med”

En efterkontroll hos barnmorskan i veckan visade att Roberts läkt och rekommendationen var att valet att spela är individuellt.

– Jag trodde inte själv på att jag skulle vara tillbaka. Ska jag vänta på toppform så får jag vänta ett år och det har ingen tid med.

Roberts tycker inte själv att hon skyndat tillbaka till planen.

– Jag har gjort det som känns bra och hade det inte gjort det så hade jag fått lida för det själv. Ingen är mer mån om mig än jag själv. Jag gör det inte för att vara tuff eller cool, utan för att det känns bra. Jag ser ingen anledning att vänta.

Hade du själv räknat med att vara tillbaka så här snabbt?

– Nej, jag och mina kompisar skämtade om att jag skulle vara tillbaka till seriepremiären, men det var verkligen ett skämt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer