Sverige vann rysaren mot tyska ”reservlaget”

Uppdaterad
Publicerad

Det var jobbigt jämnt när Sverige mötte det tyska ”reservlaget”.

Men svenskarna kunde dra ifrån i slutminuterna och de vann till slut med 25-21.

Sverige vann därmed sin tredje raka match i huvudrundan i handbolls-EM.

Sverige hade svårt att skaka av sig och gå ifrån Tyskland. Ett lugnt matchtempo gjorde att tyskarna orkade hålla i fram till de sista fem minuterna.

Då lyckades Sverige dra ifrån till 22-18 och kunde sedan hålla i ledningen och även vinna med fyra mål.

Handbolls-EM

De tyska laget hade inför matchen 14 spelare som tvingats isolerats på grund av coronasmitta. Laget bestod därför till stor del av reservspelare som flugits in under mästerskapet.

– Det är en jämn match. Jag är förvånad över hur tyskarna får ut sitt spel med tanke på allt som hänt den senaste månaden, med så många covidfall. De får in fantastiska spelare men de har inte tränat något tillsammans och kan ändå spela så fin handboll. Man får ge dem att de gör det väldigt bra, säger Hampus Wanne.

Gottfridsson avgörande för Sverige

Enligt SVT Sports expert Magnus Grahn var det svenska försvaret styrkan i laget – tillsammans med Jim Gottfridsson. Enligt Grahn var Gottfridsson avgörande för den svenska segern då han briljerade i de avgörande lägena.

Gottfridsson själv hyllar också lagets försvarsspel.

– Jag tycker det är fantastiskt skönt att vi håller deras skyttar bort från Palicka, jag är väldigt nöjd med försvarsspelet i dag. Samtidigt kan jag tycka att man ska få igång vårt anfallsspela lite bättre, säger Jim Gottfridsson efter matchen.

Rysare mot Norge

Sveriges nästa match är mot Norge och väntas bli en riktig rysare.

Under söndagskvällen storspelade nämligen det norska laget och vann med 27-23 mot Spanien. Spanjorerna har vunnit de två senaste EM-turneringarna och var obesegrade i 17 raka EM-matcher.

Segern gör att Norge, Spanien och Sverige alla har sex poäng inför avslutningen av mellanrundan i Bratislava – men bara två av lagen får spela semifinal.

Spanien möter gruppjumbon Polen på tisdag eftermiddag och det räcker att spanjorerna tar en poäng för att säkra spel om medaljerna. Norge och Sverige möts senare på kvällen i en avgörande match som Blågult (om Spanien redan har tagit sig vidare) måste vinna för att nå semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet