Sabina Jacobsen är åter en Lugi-spelare. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Sabina Jacobsen återvänder till Lugi: ”Måste följa hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio år som utlandsproffs återvänder Sabina Jacobsen till Sverige.

Damlandslagets tidigare lagkapten har skrivit på för Lugi.

– Man måste följa hjärtat, säger hon.

33-åringen lämnade Lugi 2012. Därefter har hon spelat i bland annat Danmark, Rumänien och sedan i somras spanska Rocasa Gran Canaria.

Men nu flyttar hon hem. I kväll, i pausen av Lugis förlustmatch mot Sävehof (29–30) i herrarnas handbollsliga meddelade Lugi att hon återvänder till klubben med omedelbar verkan, för att sedan lägga av efter säsongens slut.

– Jag trivdes jättebra i Spanien men handbollen kanske inte levde upp riktigt till det jag hade tänkt, och så fanns det en möjlighet att komma hem till Lugi. Och det gick att bryta kontraktet med klubben i Spanien så kom vi överens om det, säger hon till Sydsvenskan.

– Mitt liv i Spanien utanför handbollen var jättebra men man måste följa hjärtat och mitt hjärta sa att jag skulle hem hit och avsluta karriären.

Jacobsen, som under sina 136 landskamper vunnit EM-silver (2010) och EM-brons (2014) valdes till EM:s bästa defenisva spelare 2014, och årets svenska spelare 2013.

Mer Lugi: Utspelat av VästeråsIrsta (21 december):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cecilia Bjerre var inte nöjd med sitt lags första halvlek. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.