Sabina Jacobsen fastnade vid ryska gränsen Foto: Instagram och Bildbyrån

Sabina Jacobsen fick njet vid ryska gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsstjärnan Sabina Jacobsen var på väg tillbaka till sin klubb i Moskva, efter tre månaders coronauppehåll i Sverige. Men det gick inte som hon planerat. Efter att ha stoppats vid ryska gränsen tvingades hon gå tillbaka till Belarus.

Sabina Jacobsen, som spelat i flera utländska klubbar och i CSKA Moskva sedan förra sommaren, lyckades ta sig till Sverige i allra sista stund i början på coronapandemin.

CSKA Moskva laddade för slutspel vid utbrottet och Sabina var, tillsammans med den danska tränaren Jan Leslie, de enda i laget som hann iväg innan flygplatsen i Moskva stängde.

I tre månader har hon nu hållit igång på egen hand genom löpträning, gym och via en träningsapp tillsammans med laget.

Halt, här får ingen passera

Men när hon skulle åka tillbaka till Ryssland gick det inte precis som hon planerat. På Instagram berättar Sabina Jacobsen att det var problem med hennes visumhandlingar och att hon snällt fick promenera tillbaka till Belarus. Där satte hon sig i en taxi som efter en fyra timmars färd tog henne till huvudstaden Minsk, något som Aftonbladet var först med att berätta.

Nu hoppas hon kunna ordna med ett nytt visum.

”Om jag har tur kan jag resa till Ryssland på fredag. Annars är det först möjligt nästa vecka” skriver hon på Instagram.

KLIPP: Jacobsen hann hem till Sverige – i sista stund (19 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.