Salihi bakom Sävehofs seger

Publicerad

Sävehof var bättre än Hammarby ikväll men det var framför allt en spelare som avgjorde mötet i Partillebohallen. Gzim Salihi gjorde hela 13 mål när Sävehof vann med 31-27.

Salihi blev givetvis utsedd till matchens lirade för Sävehof. 20-årige högernian låg bakom det mesta för hemmalaget samtidigt som målvakten Agust Eli Björgvinsson spelade bra mellan stolparna och räddade 13 skott.

– De yngre gör det bra. Några av de får islossning idag.  Han (Salihi) gör en fantastisk match, vi har sett det på träningarna att det finns jättemycket i honom. Kul att han får göra en sådan här match, berömmer Larholm Salihis insats ikväll.

– Deras högernia hade en väldigt bra match, konstaterade Hammarbys Rickard Lönn til C More.

– Första halvlek var vi trevande och tveksamma. Men jag tycker vi gör en riktigt bra andra halvlek i anfallsspelet. De är skarpa och vi är inte lika skarpa så vi kunde inte hämta in försprånget, sa Lönn.

Larholm tycker annars att matchen var rätt konstig.

– En virrig match, halvslarv hit och dit men det var kul. Det blir så när Hammarby spelar sitt mystiska försvar, sa hemmalagets Jonas Larholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer