Sävehof dubbelt så bra som Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Det var klasskillnad när Sävehof var dubbelt så bra som Skövde. Partillelaget vann med 30-14 och tog tillfälligt över serieledningen i SHE.

 – Vi ville vinna matchen och var beredda att offra oss för att vinna varje millimeter, sade den nöjde tränaren Rasmus Overb till Sävehofs hemsida.

Laget samlades i ring och dansfirade segern innan man tackade motståndet med handklappar efter matchen.

Sävehof gick runt på tio olika målskyttar. De bägge femmålsskyttarna Trine Wacker Mortensen, vald till matchens bästa spelare, och Laura Jensen kunde till och med vilas när Sävehof visade sin bredd på slutet.

Friläge för Roberts

När fyramålsskytten Jamina Roberts gjorde 27-13 kom hon fri och hade en evighet att tänka innan hon krutade in bollen. Sävehof hittade stora revor i Skövdes försvar medan hemmalaget oftast körde fast i motståndarnas försvarssäck.

Faktum är att Sävehof hade väldigt fina kombinationer mot slutet som inte resulterade i mål så siffrorna kunde ha varit ännu större. Nyuttagna EM-spelaren Nina Dano behövde inte ens göra något mål på sina två skottförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.