Isabelle Gulldén och Vipers Kristiansand slog Sävehof. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sävehof föll mot Gulldéns Vipers i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förlust för Sävehof mot Vipers Kristiansand i Champions League-gruppspelet.

Norskorna vann med 34-25.

– En jätterolig och bra match och vi höll i det länge, men de har många duktiga spelare och i slutet rinner det i väg, säger tvåmålsskytten och jättetalangen Nina Koppang till Expressen.

Sävehof inledde gruppspelet i Champions League med en knapp seger (29-28) mot Krim Mercator. Men regerande CL-mästaren Vipers Kristiansand blev numret för stort för svensklaget.

Norskorna, med Isabelle Gulldén i laget, ledde med 15-11 i paus. I andra halvlek stod Sävehof för en stark upphämtning, och som närmast var man två bollar från Vipers vid 21-19.

”Då blinkade varningslamporna på allvar” skriver Vipers hemsida och tränaren berömmer det svenska motståndet.

”Stöter på tufft motstånd”

– Vi stöter på tufft motstånd i Sävehof. Det är ett ungt lag med framåtanda som jobbar hårt och som vi periodvis hade problem med, säger Ole Gustav Gjekstad till den egna hemsida.

Men trots uppryckningen och en storspelande Wilma Kroon Andersson i Sävehofmålet (25,71 i räddningsprocent) kom man inte närmare än så mot storfavoriten. Vipers, som föll i premiären mot ungerska Györ, vann med 34-25.

32-åriga Gulldén, som anslöt till klubben inför säsongen, fick sparsamt med speltid och blev mållös mot sina gamla lagkamrater.

På torsdag väntar VästeråsIrsta i SHE för Sävehof, som föll i ligapremiären mot Skuru.

ARKIV: Därför blev Bella Gulldén Sveriges största stjärna (20 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.