Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sävehof-spelarna firar cupguldet i handboll. Foto: Bildbyrån

Sävehof förlorade sig till cuptiteln

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof förlorade cupfinalreturen mot H65 Höör med 31-25 på hemmaplan. Det var Sävehofs första förlust mot svenskt motstånd den här säsongen. Men Partillelaget kunde säkra titeln efter jättekrossen i den första matchen. Det blev 66-54 totalt och Sävehofspelarna kunde fira med ringdans. 

– Det är jävligt roligt och om vi struntar i den här matchen är det skitkul att vinna guld och det firar vi. Det blev pannkaka idag, säger en leende Frida Rosell med guldhatt på sig till SVT Sport.

I slutminuterna ställde sig Sävehofs spelare upp vid bänken medan publiken klappade.

– Det är kul med lite motstånd, bara roligt, fortsätter Rosell om att Höör vann.

Det var en märklig andra finalmatch. Sävehof vann den första i Höör med 41-23 och eftersom resultatet räknas ihop behövde Skånelaget ta in 18 bollar, vilket de inte ens själva trodde på.

”Kanske var svårt att ladda om”

– Det kanske var lite svårt för vissa att ladda om till den här matchen, vilket det inte ska vara eftersom det är en final men att ha 18 bollar med oss var väldigt tryggt, säger Sävehofs målvakt Johanna Bundsen.

Höör gick för att vinna matchen och rusade ifrån till 9-3 i den första halvleken efter att inte haft rätt fokus och agerat lojt inför hemmafansen och tränaren Jesper Östlund tog en tidig timeout för att väcka laget.

– Titeln är klar men nu vill jag vinna matchen också, sade Jesper Östlund i timeouten vid underläge 25-21.

Kunde man gjort ett annat upplägg?

– Det kommer att bli roligare nästa år när vi får ett final four och få spänning i den sista matchen. Det är roligare att vinna en sista och få guldmedaljen efter det, säger Östlund.

Höör gladde sig åt dagens vinst.

– Nu vet vi att det är möjligt att slå dem och får vi möta dem i slutspelet är den här vinsten jätteviktig, säger Höörs Ida Gullberg.

Svenska cupen spelades mellan 1968 och 1991 och tog en paus till förra året när Skuru tog den första titeln efter omstarten. Det var Sävehofs första cuptitel någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.