Junioren bakom Sävehofs succéseger:”Han är fantastisk”

Sävehof har fått en kanonstart på Champions League-äventyret och tog ikväll den andra raka segern.

Hemmamatchen mot Eurofarm Rabotnik slutade 25-24 efter ett rafflande slut där junioren Emil Berlin fick chansen i den andra halvleken – och tog den.

– Berlin är fantastisk och vi vet att han är fantastisk. Han är ung och behöver tid men så fort han tar för sig blir det bra. Han har 3-4 direktavgörande moment i den andra halvleken, säger tränare Kristian Berndtsson till TV 3 Sport.

Sävehof drabbades av ett par motgångar innan och under matchen. Christoffer Brännberger fick lämna hallen strax före avkast då han skulle bli pappa. Nästa smäll kom i slutet på första halvleken när Gzim Salihi drog på sig sin tredje utvisning och fick således matchstraff. Sävehof gick till pausvila i underläge 10-15, där gästernas Lovro Jotic var det största hotet med sina sju fullträffar i den första halvleken.

Var nära att slarva bort segern

I paus fick kristian Berndtsson frågan vem han kommer använda som högernia när Salihi visades ut.

– Vi låter Berlin få chansen som sistaårsjunior. Det ska bli roligt att se.

Vad han fick se i andra halvlek var en junior som tog chansen, gjorde tre mål och hyllades av sin tränare efter matchen.

– Jag tänkte bara att det skulle bli jävligt kul att få känna på det igen, säger Berlin efter matchen.

Sävehof lyckades också stoppa Jotic som bara lyckades göra ett mål i den andra halvleken.

Sävehof gjorde sju av halvlekens första mål och hade hämtat i kapp Rabotniks försprång. Därefter var hemmalaget i ständig ledning men höll på att ge bort segern i slutskedet. Vid ställningen 25-24 fick Sävehof chansen att avgöra matchen men misslyckades med anfallet. Rabotnik fick då chansen att bygga upp ett sista anfall men blåstes av för stegfel och Sävehof kunde pusta ut.

– Vi ger aldrig upp och vi kämpar för varandra och krigar ända in i slutet. Vi får ett rött kort, Brännberg åker och ska ha en bebis, allt är emot oss. Jag är lite småchockad nu faktiskt.

Det var Sävehofs andra raka seger och just nu leder de sin grupp.