Jamina Roberts gjorde flest mål i matchen med sina åtta mål. Foto: Bildbyrån

Sävehof inledde semifinalspelet starkt – besegrade Höör

Sävehof tog hem den första semifinalen när man hemmaslog Höör med 27-21.

Hemmalagets stjärna Jamina Roberts blev poängbäst med sina åtta mål.

Smolk i glädjebägaren: Ida Lagerbon utgick efter en kollision med lagkaraten Nina Dano.

Hemmalaget Sävehof inledde den första semifinalen starkt, mycket tack vare lagets stjärna Jamina Roberts.

Efter cirka 15 minuter gjorde man ett ryck till 10-5. En ledning som ökade till 16-10 i halvtid. Roberts stod för sex av Sävehofs mål i halvtid.

– Vi får inte koll på Roberts, sade Höörs tränare Ola Månsson till C More i halvtid.

Otäck krock

I början av den andra halvleken kolliderade lagkamraterna Nina Dano och Ida Lagerbon med varandra på mittplan. Båda gick efter samma boll utan att se varandra. Lagerbon föll och slog bakhuvudet i golvet, hon kunde inte fortsätta spela efter det.

Höll undan

Den andra halvleken var jämn men Höör kunde inte komma tillbaka resultatmässigt. Sävehof höll undan och slutresultatet blev 27-21 till Sävehof. Vinsten innebär att Sävehof leder semifinalspelet, som spelas i bäst av fem, med 1-0 i matcher.

ARKIV: Sävehof till semifinal efter tredje raka (28 mars)