Sebastian Karlsson, Sävehof. Foto: Bildbyrån

Sävehof klarade oavgjort mot franska storklubben

Sävehof gjorde en jättematch mot storklubben Montpellier i kvalet till European League när de spelade 24-24 på hemmaplan ikväll.

Simon Möller, målvakten i hemmalaget, blev utsedd till matchens lirare efter att ha lyckats sätta stopp för de tunga fransmännen.

Montpellier blev fyra i franska ligan i våras men har tunga meriter sedan tidigare och är Frankrikes Frankrikes mest framgångsrika herrklubb med 14 mästartitlar i ligan och vinnare av Champions League 2003 och 2018.

Det började annars trögt för hemmaspelarna i gult. Inte förrän efter sju minuter gjordes det första målet – 1-3 av Alexander Westby.

Kort därefter prickades målvakten Simon Möller av Marko Panic och det såg riktigt illa ut. Efter ett par minuters vila på bänken kunde dock Möller faktiskt fortsätta matchen.

Montpelliers svensk Lucas Pellas hade sitt första avslut när Möller räddade vid 12-12. Han gjorde ett mål när fransmännen tog ledningen med 20-19.

När Möller sedan räddade och hittade fram till Sebastian Karlsson – ledde Sävehof med två bollar, 17-15 och en sensation var på gång. Alexander Westby satte 24-24 med 14 sekunder kvar. Sävehof stod emot och räddade oavgjort.

Returen spelas om en vecka. Segraren i dubbelmötet går till gruppspelet i European League.

Kristianstad förlorade kvällens möte mot danska Skanderborg-Aarhus på hemmaplan med 31-32.