Efter en galet dramatisk slutminut tog laget tredje raka segern mot Guif.

Den 17-årige färingen Oli Mittun avgjorde – med bara tre sekunder kvar.

Nu väntar Ystads IF i semifinal.

Kristianstad, Ystads IF och Hammarby var redan klara för semifinal.

Och efter klara segrar i de två första matcherna (45–27 och 40–28) trodde nog de flesta att Sävehof, hemma i Partille, enkelt skulle säkra den sista semifinalplatsen i kväll.

Och det gjorde de. Men verkligen inte enkelt.

Efter en jämn första halvlek ryckte Sävehof tidigt i den andra halvleken åt sig en fyramålsledning, och såg ut att ha bra kontroll på händelserna.

Med knappt 13 minuter kvar ledde också hemmalaget med 24–22, men strax därefter blev Felix Möller utvisad. Då ändrades allt.

Sekunddrama

Guif gjorde tre raka mål, och sedan väntade en spännande avslutning, där Guif oftast var i ledning.

Med mindre än en och en halv minut kvar att spela, och 29–28-ledning för Guif, blev Möller åter utvisad – och Guif fick ett jätteläge att avgöra.

Men istället kvitterade Sävehofs färiske stjärna Elias Ellefsen á Skipagötu (som lämnar dem för tyska storlaget Kiel efter säsongen) med 40 sekunder kvar.

Och den sista halvminuten blev högdramatisk – med en frilägesräddning av Sävehofs målvakt Oscar Sävinger och sedan ett avgörande mål av Oli Muttin med bara tre sekunder kvar.