Simon Möller missar resten av finalserien. Foto: Bildbyrån

Sävehof tappar all star-målvakt i finalserien

Uppdaterad
Publicerad

Oavgjort i finalserien.

Då tappar Sävehof all star-målvakten Simon Möller efter att han bröt ett ben i foten.

– Jag bara bröt ihop och grät i 40 minuter, säger han till GP.

Sävehof förlorade finalrysaren mot Kristianstad efter förlängning. Men efter matchen kom ett till dystert besked. Stjärnmålvakten Simon Möller bröt ett ben i foten under matchen och missar nu resten av finalserien, där det är upp till tre matcher kvar.

–Det var ett hemskt besked att få. Det var den värsta morgonen imitt liv. Jag bara bröt ihop och grät i 40 minuter. Ett SM-guldtill hade betytt allt och att nu inte få vara med och bidra påplanen är det värsta för mig. Jag hade hoppats att jag kunde spelapå sprutor, säger Simon Möller till GP.

Möller är all star-målvakt och Sävehof får nu vara utan en av lagets viktigaste kuggar i de sista matcherna. Det står 1-1 i matcher där bäst av fem gäller.

– Det är jättetungt så klart. Och det är sämsta tänkbara tajming, mitt uppe i ett finalspel, säger sportchefen Jonathan Stenbäcken till SVT Sport.

I samma match landade Elias Ellefsen á Skipagötu hårt och slog i huvudet i golvet efter ett kast. Men han återvände sedan till bänken med en ispåse mot huvudet. Hur är egentligen hans stjärnans status?

– Jag vet inte riktigt själv hans status. Han fick klartecken att spela i går efter att han slog i huvudet. Då valde tränaren att inte spela honom för att de andra spelarna mådde bättre. Vi utgår från att han är spelklar., säger Stenbäcken.

KLIPP: Simon Möller storspelade i första finalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.