Sävehof är en seger från att försvara SM-guldet från 2019. Foto: Bildbyrån

Sävehof vann andra finalen utan spänning

Sävehof vann den första SM-finalen mot Skövde med 38-37 efter dubbla förlängningar. Den dramatiken uteblev helt när Sävehof vann den andra finalen med 32-22 och skaffade sig tre matchbollar.

– De gjorde lite fler misstag än i förra matchen och vi kunde utnyttja våra kontringar. Sedan hade vi två bra målvakter, säger Sävehofs Henrik Tilsted till C More från Skövde.

Förutom dubbla förlängningar bjöd den första finalen på tre röda kort. I dag var det över redan i paus när Sävehof ledde med 17-10.

Kan säkra guldet på tisdag

Försprånget på runt sju bollar höll sig större delen av halvleken innan gästerna gick ifrån. I slutminuterna passade Sävehofs målvakt Simon Möller, var heltänd och storspelade i sitt korta inhopp, på att göra två mål i det tomma Skövdemålet. Dansken Bertram Obling var lysande i målet när Sävehofs seger grundlades.

På grund av pandemin korades ingen mästare förra året. Sävehof leder matchserien med 2-0 i bäst av fem och är nu en seger från att försvara titeln från 2019. På tisdag kan guldet säkras i Partille Arena.

– Vi vet att Skövde är ett bra lag så ger vi inte 100 procent så förlorar vi, säger Henrik Tilsted.