Sävehof vann efter trög start

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof slog Kungälv med 24-18 under onsdagskvällen. Målvakten Christina Elm gjorde en stormatch i målet med 41 i räddningsprocent.

I en match med trevande start och slarvigt passningspel var det Sävehofs målvakt Christina Elm som var planens gigant då hon stod för många riktigt bra räddningar. Ett tecken på den trevande starten var att första målet, genom Sävehof, kom efter mer än tre minuters spel.

– Vi står otroligt bra bakåt och det gör att jag har bättre förutsättningar att ta bollen. Varje gång vi har möjlighet att få bollen kämpar vi och får lite lätta mål. Vi vill stå bra bakåt och springa och det lyckas vi med idag, säger Christina Elm till GP.

Det var Kungälv som tog kommandot i matchen men Sävehof skulle komma ikapp och kunde sedan vända till 5-4 efter en kvart genom Linnea Petterson. Därefter fortsatte målen fortsätta att trilla in för hemmalaget.  

Sävehof tog över mer och mer i den första halvleken och gick upp i en 11-4 ledning. För Kungälv tog det hela 18 minuter och sex sekunder innan man i minut 29 lyckades få till ett reduceringsmål till 5-11 före pausvilan.

I andra halvleken var det Sävehof som dominerade och Kungälv var aldrig riktig nära att komma ikapp. Matchen slutade 24-18 till Sävehof.

– Det betyder mycket. Varje två poäng vi kan ta är viktiga. Man kan säga att blir vi etta, tvåa eller tre så spelar det inte så stor roll men vi går in i varje match för att vinna och för självförtroende är det otroligt viktigt att veta att vi är med, säger Elm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.