Sävehofs Ida Staxen Lagerbon. Foto: Bildbyrån

Sävehofs damer upp i serietopp

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof vann i Västerås med 23-15 i den första matchen i den femte omgången. Därmed gick Partillelaget upp i topp av den haltande SHE-tabellen.

Västerås ledde matchen vid ett tillfälle, då Elin Lindblom gjorde 7-6, men i slutet av den första halvleken gick det regerande mästarlaget ifrån och drygade sedan ut försprånget. På slutet luftade båda lagen sina bänkar så det var många unga spelare ute på planen.

– Vi stod väldigt bra bakåt, då är det lätt att stå i mål, säger målvakten Sofie Börjesson till Expressen.

Femmålskytten Ida Staxen Lagerbon i Sävehof utsågs till matchens lirare.

På slutet gjorde Lagerbon ett uppoffrande hemlöp och kastade sig för att hindra ett friläge för Västerås iscensatt av målvakten som limmat bollen i anfallet innan.

Tufft program med Champions League

Sävehof har ett tufft program med Champions League-spel parallellt med seriespelet i SHE. I söndags mötte man Krim Mercator från Ljubljana och på söndag är det bortamatch i Tjeckien mot Banik Most.

– Det känns som att vi reser hela tiden nu, men då får vi hänga mycket tillsammans och det är bra för oss, har Johanna Forsberg, fyra mål i kväll, sagt till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.