Hanna Örtorp gjorde sex mål mot Skövde. Foto: Bildbyrån

Sävehofs första halvlek bäddade för seger

Uppdaterad
Publicerad

Skövde hade ingen lätt uppgift när de var på besök hos svenska mästarna Sävehof. För i första halvlek blev Skövde överkört av hemmalaget, och trots en stor upphämtning i andra lyckades de inte ta sig tillbaka.

Sävehof rivstartade mot Skövde, och lyckades genom en tät defensiv gå ifrån till en 11-4-ledning efter drygt kvarten spelad. Men efter det så lyfte sig gästerna, och tog in något på Sävehof innan halvtid där ställningen var 15-9.

Trots det var känslan att Sävehof skulle gå mot en enkel seger, speciellt i början av andra då hemmalaget gick ifrån till en 19-10-ledning. Men trots att det var mästarna som stod för motståndet visade Skövde prov på moral, och närmade sig Sävehof i andra halvlek.

Gästerna satte nämligen rejäla käppar i Sävehof-hjulet, och gjorde samtidigt sex raka mål framåt. Skövde kom två mål från en kvittering med fyra minuter kvar av matchen, men närmare än så skulle de inte komma. Istället lyckades Sävehof hålla emot på slutet och vann till slut med 24-21.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.