Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Olle Ek berätta om skademörkret i spelaren ovan Foto: Bildbyrån/SVT

Sävehofs Olle Ek om skademörkret – tillbaka i handbollsligan efter 690 dagar

Uppdaterad
Publicerad

Hösten 2021 stod Olle Ek för en succéstart i nya klubben Sävehof. Då slet han av korsbandet. I dag, över 690 dagar senare, gör mittnian comeback i handbollsligan.

– Det har varit sjukt tufft, säger han till SVT Sport.

Olle Ek värvades från Hallby till Sävehof inför säsongen 2021/2022. Med 32 mål på åtta matcher var han stekhet, men i en match mot Aranäs kom smällen.

Han landade konstigt efter ett genombrott och slet av det främre korsbandet i ena knät. Men det förstod han inte först.

– Jag kände att det knakade till i knät men var ganska positiv, jag kunde gå hem från matchen. Jag har aldrig haft nån större skada innan och tänkte väl att det inte skulle hända mig, säger Olle Ek.

Nytt bakslag – korsbandet läkte snett

Inte heller hade han kunnat föreställa sig att skadan skulle hålla honom borta från handbollen i nästan två år. För rehaben gick inte som planerat, något stämde inte i läkningsprocessen.

– Det hände flera gånger när jag var på gymmet att jag körde mina rehabövningar och plötsligt gjorde det bara jätteont i knät. Och så fick jag fick gå hem på kryckor igen. En till röntgen visade att korsbandet hade läkt snett.

Premiärmatch mot Ystads IF

I juli 2022 genomgick den 25-årige mittnian ytterligare en operation – som blev lyckad. Comebacken dröjde ett år längre än planerat, men nu är han hundraprocentigt tillbaka. Under försäsongen har Ek spelat träningsmatcher och svenska cupen för Sävehof.

I kväll väntar premiärmatchen i ligan mot Ystads IF.

– Jag är väldigt glad att jag ändå klarade det. Det känns superskönt. Det har varit en lång och tuff resa.

”Då var det som värst”  – hör mer från Olle Ek i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.