Gzim Salihi är i fortsatt god form. Foto: Bildbyrån

Sävehofs succé i Champions League fortsätter

Sävehof ställdes inför sin tuffaste motståndare i Champions League hittills. Då imponerade det svenska mästarlaget och slog Sporting Lissabon med 29-25.

Det var glest på läktarna i Partille. Frågan är om de Sävehofsupportrar som stannade hemma inte grämer sig. Det borde de. Sporting hade precis som Sävehof vunnit sina två inledande matcher i grupp C och kom till Partille som marginella förhandsfavoriter.

Anförda av den spanska mittnian Carlos Ruesga spelade gästerna bra, men fick knappt hål på Agust Eli Björgvinsson som i första halvlek växte sig till en isländsk jätte i målet.

Salihi fortsatt het

Gzim Salihi som var stekhet i Sävehofs senaste match mot Skövde hade konserverat sin form och var med fyra mål i första halvlek en stark anledning till att Sävehof hade en tremålsledning i paus.

Andra halvlek var fortsatt tight men kontrollerad från de svartgulas sida. Utan större dramatik i andra halvlek vann Sävehof med fyra bollar och har efter tre omgångar full pott i Europaspelet.

– Jag slutar aldrig förvånas, det här är ett sånt fantastiskt gäng. Taktiken fungerade fullt ut ikväll, det är bakåt som vi lyckas få dem på plats. Man kan växla mellan två-tre nästan fyra olika försvarsspel och de grejar det med en gång, säger nöjda tränaren Kristian Berndtsson till TV3 efter matchen.