Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Palm jublar efter att ha gjort Aranäs första mål någonsin i högstaligan på damsidan Foto: Bildbyrån/Handbollsliganlive

Här gör Aranäs första historiska målet i handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Aranäs hade aldrig tidigare spelat handboll i högstaligan på damsidan.

I ligapremiären mot regerande mästarlaget Sävehof blev högernian Tilda Palm historisk, när hon satte Hallandslagets – och säsongens – första mål.

Premiären i ligan, som har bytt namn från SHE till Handbollsligan, slutade trots det med seger till Sävehof med 32-27 i Kungsbacka sporthall.

En stark första insats av nykomlingen Aranäs, som länge höll relativt jämna steg med ”mesta mästarlaget” från Partille.

– Måste säga att betyget är godkänt. Vi står upp jävligt bra men lider av våra misstag, annars hade det sett annorlunda ut, säger Aranässpelaren Ellen Davies efteråt till SVT Sport.

Skönt att vara igång?

– Riktigt skönt – nu kör vi!

Sävehof går in i säsongen med en föryngrad trupp. I laget finns fem spelare födda -04 från den egna akademin. Tunga namn som Frida Rosell (lämnat för franska högstaligan) och Johanna Forsberg (borta på grund av graviditet) saknas. 

Sävehofs nyförvärv: ”Alltid nerver i debuten”

Samtidigt har laget värvat mittnian Thea Stankiewicz, dotter till tidigare stormålvakten Jan Stankiewicz, från danska ligan (Århus United). 

– Väldigt, väldigt skönt att debuten är avklarad, säger nyförvärvet till SVT Sport.

Ja, hur mycket nerver var det för dig?

Det är alltid nerver när det är ny säsong och jag har aldrig spelat i den svenska ligan. Nu ska jag fira i omklädningsrummet och ladda om till helgens Champions League, säger Stankiewicz som stod för totalt fyra mål i debuten.

Olyckligt för Aranäs var att den historiska första målskytten Tilda Palm utgick med en befarad knäskada.

Se hela SVT-reportaget från premiärmatchen i Handbollsligan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.