Skaras Melanie Felber jublar. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Skara skrällvann borta mot serieledaren

Skara blev laget som tillfogade serieledaren Skuru dess första förlust den här säsongen (25-26).

Det blev elva raka segrar. Men en straff i slutsekunderna av Skaras Melanie Felber gjorde att det inte blev seger nummer 12.

Skuru tog annars greppet direkt i matchens inledning och rev åt sig en 4-1-ledning, en ledning man höll i hela första halvlek (13-12).

Men under fyra minuter i början av den andra halvleken vände gästerna på steken då man gick från 12-14 till 16-14.

Under andra halvleken stärkte Skara sin ledning och som bäst var man uppe i en tremålsledning, 24-21, när det återstod 12 minuter av matchen.

Men Skuru kom igen och efter 26.35 kvitterade Wilma Schelin till 24-24.

Resten av matchen blev en rysare.

Jämnt i slutet

Sofia Berndtsson gjorde 25-24 till Skara och när det återstod 55 sekunder kvitterade Cornelia Dahlström till 25-25.

När klockan stod på 59.47 fick Melanie Felber chansen att sätta 26-25 från strafflinjen, vilket hon också gjorde.

Skuru sista möjlighet kom i allra sista sekunden då Hanna Cleve prickade stolpen.

Serieledare

Skuru leder fortfarande Handbollsligan medan Skara klättrar tillfälligt upp på tredje plats i en haltande tabell.

KLIPP: Skara starkast i derbyt (19 november 2020)