Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Möller är redo att göra EM-debut – om han får chansen: ”Jag räknar inte med någonting” Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Simon Möller inför handbolls-EM: ”Jag vet min roll”

Uppdaterad
Publicerad

Rutinerade målvakten Mikael Appelgren fick ingen plats i EM-truppen. I stället är Simon Möller, 23, uttagen till mästerskapet som inleds på torsdag.

Men han räknar inte med att få spela.

– Jag är med som tredjemålvakt och vet min roll, säger Möller till SVT Sport.

Sveriges herrlandslag har haft världsmålvakter i drygt 40 år med namn som Hellgren, Olsson, Svensson och Genzel. De senaste åren har Andreas Palicka och Mikael Appelgren varit stommen – men de är nu 37 respektive 34 år.

Palicka är med i EM-truppen även denna gång med däremot är Appelgren petad inför mästerskapet som inleds på torsdag.

– Jag försöker att ta med de som är bäst för laget. Det finns många unga, spännande målvakter som kanske varit bakom de allra bästa. Nu vill vi få fram dem och få fler målvakter på allra högsta nivå, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Sävehofs Simon Möller, 23, är nu uttagen till sitt första seniormästerskap.

– Han har gjort det otroligt bra i svenska ligan i två år och senaste året i Europa League, där han varit bland de bästa målvakterna. Min uppgift är ju att både tänka kortsiktigt för EM men samtidigt att bygga upp ett målvaktsteam för världstoppen, säger Solberg.

I dag genrepar Sverige inför EM med att möta Japan – en match som sänds i SVT1/Play med start kl 15.55.

Hör Simon Möller om att få chansen i landslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.