Foto: BILDBYRÅN

Uppgifter: Handbollsspelaren stängs av på nytt

Uppdaterad
Publicerad

I mars stängdes Sävehofs Christoffer Brännberger av tio dagar efter att ha slagit en motståndare.

När handbollssäsongen startar i höst kommer han att missa ytterligare sex matcher på grund av en ny avstängning, skriver Aftonbladet.

Sävehofs Christoffer Brännberger har gjort sig känd som en buse i handbollsligan.

Den 17 februari i år slog han en Hallbyspelare i magen och 2 mars stängdes han av i tio dagar för tilltaget.

Efter att coronapandemin satt handbollen på paus har handbollens disciplinnämnd granskat ännu en anmälning mot spelaren.

Den 27 februari gav han Ludvig Hallbäck i Ystads IF en smäll i ansiktet med sin underarm/armbåge. Något som domarna missade.

En månads avstängning

Men en anmälning kom in i efterhand och disciplinnämnden har nu dömt Brännberger till en månads avstängning vilket innebär att 29-åringen missar de sex inledande matcherna på säsongen, enligt Aftonbladet.

– Vi valde att inte överklaga även om vi tycker att straffet kanske var lite strängt. Vi har alltid en löpande dialog med Brännberger om detta och vi accepterar inte sådant här, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren till tidningen.

I ett sms till Göteborgs-Posten kommenterar Brännberger avstängningen:

”Jag tycker inte straffet speglar händelsen alls, sex matcher är för strängt men det är bara att acceptera och träna på”.

MER HANDBOLL: Magnus Wislander lämnar RIK efter schism: ”Frustrerad” (28 maj 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.