Skara vann skaraborgsderbyt mot Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Damernas högstaliga i handboll, SHE, var tillbaka efter ett månadslångt VM-uppehåll. Och fjolårets semifinalister Skara tog en nödvändig seger med 29-24 mot mittenlaget Skövde.

– Det såg stabilare ut i dag. Det defensiva var bra, offensivt har vi lite att jobba på, säger Skaras tränare Magnus Frisk i Sportkanalens sändning.

Skara besegrade Skövde med 29-24 i skaraborgsderbyt – när damernas handbollsliga, SHE, var tillbaka efter VM-uppehållet.

Det var publikfrieri från vinnarlagets sida från början till slut. Skövde hade svårt att hänga med Skaras tempo och kunde inte heller bräcka motståndarlagets fina försvar och Johanna Kjellman i hemmamålet.

Dansk dynamit

Skara gick till halvtidsvila med 17-13. Skövde satte in en extra växel men kom inte närmare än 18-20 i målprotokollet. De lilaklädda i Skara höjde tempot ytterligare och segern var i hamn. Danskan Melanie Felber var Skara och matchens bästa målgörare med sina 11 fullträffar. Skara, går i och med segern, på upp sjunde plats i tabellen.

– Vi vann det känns som att det var huvudsaken. Vi är på väg att åt rätt håll trots att vi har lite att jobba på i offensiven, säger Skaras tränare Magnus Frisk i Sportkanalens sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.